Šoping u Nišu: Najbolje Destinacije za Kupovinu

kiki obrenoviceva terasa

Šoping u Nišu: Najbolja Mesta za Kupovinu

Niš je grad sa dugom istorijom i tradicijom, a to se odražava i u raznovrsnom izboru trgovina i prodavnica. Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim i originalnim proizvodima, Niš je pravo mesto za vas. Postoji mnogo mesta gde možete da pronađete ono što želite, uključujući velike trgovinske centre, specijalizovane prodavnice, i živopisne pijace. Šoping centri su postali omiljena mesta za okupljanje, druženje i kupovinu. Razlog leži u tome zato što se sve što vam treba nalazi na jednoj lokaciji – igraonice za decu, bioskopi, kladionice, restorani, najveći svetski brendovi sve pod istim krovom, zabavni sadržaji za odrasle i decu, kao i parking za Vaše vozilo. 

U ovom tekstu ćemo Vas podsetiti gde se nalaze najveći šoping centri u Nišu, šta oni nude i kako da dođete do njih.

Delta Planet – najveći šoping centar u Nišu

 

Na preko 40.000m2, u novootvorenom Delta Planet možete pronaći veliki broj prodavnica, radnji sportske opreme, butike.. Kupcima su dostupni popularni strani i domaći  brendovi, nećemo nabrajati sve ali dovoljno je reći da Vam sasvim sigurno ništa neće nedostajati, 

Delta Planet na svoja dva nivoa nudi mnogo zabave i sadržaja za celu porodicu. Tu su brojne prodavnice namenjene najmlađima, velika igraonica, gaming zona, Cinegrand bioskop, kao i restorani i kafići.
 
Kako doći: Do njega se lako dolazi automobilom i gradskim  prevozom (autobuske linije 1, 2, 4, 5, 10). Tržni centar ima ogroman besplatan parking sa 850 mesta dostupnih za parkiranje inače se nalazi na atraktivnoj gradskoj lokaciji, na Bulevaru Nemanjića. 
 
Radno vreme tržnog centra je svakog dana od 10h do 22h. 
 

Stop shop – Ritejl park

Ovaj ritejl centar predstavlja moderan shopping centar u gradu. Ovaj centar ima sve što vam je potrebno u jednom mestu, uključujući velike lance prodavnica, kao što su Dexy Co, LC Waikiki, CCC, i mnoge druge. Takođe, tu se nalaze i restorani, kafići i barovi, biskop, tako da možete da odmorite i ispijete kafu pre nego što nastavite sa kupovinom. Samo stotinak metara dalje su veliki trgovinski lanci nameštaja Emmezeta i JYSK kao i veliki Pet centar gde možete pazariti sve što Vam je potrebno za Vašeg ljubimca.

Kako doći: Stop shop se nalazi tačno na raskrsnici Bulevara Medijana i Bulevara svetog cara Konstantina ulaz iz kružnog toka tako da mu možete prisupiti lako sa svih strana. Ako dolazite javnim prevozom, direktno od centra voze autobuske linije 1 i 3.

Parking je besplatan.

Radno vreme Stop shop-a je svakog dana od 10h do 22h.

TC Forum – Obrenovićeva ulica

Po uzoru na najveće evropske tržne centre, TC “Forum” poslednjih godina važi za omiljenu šoping mesto u Nišu. U oko 40 lokala na 3 nivoa (prizemlje i dva sprata) mogu se kupiti proizvodi poznatih stranih brendova.

Pored prodavnica sportske odeće i opreme, postoje radnje sa dečjom odećom, igračkama i bebi opremom, menjačnica, kafić, knjižara..

Kako doći: TC Forum nalazi se u Obrenovćevoj ulici preko puta Kalče. Tržni centar ne poseduje garažu ali parking možete potražiti u nekoj od obližnjih ulica ili u javnoj garaži “Stevan Sinđelić” iza Narodnog pozorišta.

Radno vreme “TC Forum” je svakog dana od 10h do 22h.

Roda šoping centar

Na tri nivoa ovaj tržni centar nudi raznovrstan sadržaj, centralno mesto je veliki Super market Roda, kao i salon nameštaja Forma Ideale. U prizemlju centra nalaze se  apoteke, cvećare, banka, igraonica, kafić i parfimerija,  dok se na poslednjem nivou nalaze prodavnice odeće i obuće renomiranih brendova poput “Office shoes”, “Metro”, “Orsay”, “Springfield”, kao i “Orient Emporium”, Dexi Co Kids.

Kako doći: Roda šoping centar se nalazi na Vizantijskom bulevaru na kružnom toku tako da je lako dostupan iz svakog pravca. Od centra se automobilom stiže za 5-7 minuta preko Bulevara Nemanjića ili autobuskom linijom 6.

Radno vreme je svakog dana od 8h do 22h.

Kalča – prvi tržni centar otvoren u Nišu

Iako pomalo zapostavljen, u ovom tržnom centru iz devedesetih godina i dalje radi oko 150 lokala, uglavnom turističkih agencija, salona venčanica, kao i prodavnica odeće, obuće i mobilnih telefona. 
Ispod Kalče dužinom cele Obrenovićeve ulice nalazi se podzemni prolaz sa preko 200 različitih lokala uglavnom garderobe i mobilnih telefona kao i prodavnice nakita.
 
Kako doći: Tržni centar “Kalča” kao i podzemni prolaz nalaze se u strogom centru grada u Obrenovićevoj ulici. Od Trga Kralja Milana stiže se za nekoliko minuta kraće šetnje. Mi preporučujemo posebno u zimskom mesecima da prošetate podzemnim prolazom i na kraju prolaza izadjete u TC Kalča gde možete nastaviti sa kupovinom.
 
Radno vreme je svakog dana od 8h do 22h.
 

Zelena pijaca – za one koji vole domaće proizvode

Pored same Niške Tvrdjave nalazi sezelena pijaca koju morate posetiti ukoliko ste ljubitelji domaćih proizvoda, kao i hrane i pića iz domaće radinosti; sirevi, rakije, kompoti kao i zimnica se mogu pazariti ovde pored voća i povrća koje uvek možete pronaći u svežem stanju.
 
Radno vreme pijace je od 7h-15h svakog dana.
 
Da ovaj tekst ne bi bio predugacak, napomenućemo da smo izostavili veliki broj radnji i prodavnica koje možete posetiti u samoj Obrenovićevoj ulici kao i okolnim ulicama u samom centru grada. Ono što svakako možemo zaključiti je da je sve ovo nemoguće obići u jednom ili dva dana, s toga ako planirate kvalitetan šoping obaveno ostavite bar par dana u Nišu i ne propustite ni jedno sniženje cena ili akciju. Naša ponuda apartmana će Vam sve to olakšati s obzirom da kada se smestite u centru grada sve ove lokacije su Vam lako dostupne.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest