Gde sve možete leteti iz Niša – vaša avantura može početi iz ovog grada!

aerodrom nis

Gde sve možete leteti iz Niša – vaša avantura može početi iz ovog grada!

Ponuda koju vam nudi omaleni niški aerodrom Konstantin Veliki je vrlo interesantna i može Vam pomoći da lakše isplanirate putovanje do Vaše omiljene destinacije. Bilo da sanjarite o zalascima sunca na egzotičnim plažama, divljenju arhitektonskim čudima, ili otkrivanju ukusa i mirisa sveta – sve je moguće kad se uspinjete ka nebu sa Niškog aerodroma.

Sa aerodroma Konstantin Veliki koji pruža sve više mogućnosti za putovanja, možete da istražite različite delove sveta bez potrebe da putujete do udaljenijih međunarodnih aerodroma. 

Trenutno Vam predstavljamo neke od najzanimljivijih destinacija dostupnih iz Niša:

Beč – je glavni grad Austrije i jedan od najlepših gradova u Evropi. Nalazi se na severu Austrije, na reci Dunavu. Beč je dom brojnih kulturnih znamenitosti, uključujući Hofburg, Schönbrunn, Belvedere, Operu i Stephansdom. Grad je takođe poznat po svojoj bogatoj istoriji, kulturi i kuhinji.

Grad svake godine posete milioni turista iz celog sveta. Beč je takođe popularno mesto za život, rad i studiranje

Krf, Grčka – Još jedna grčka destinacija dostupna iz Niša je prelepi ostrvski raj – Krf. Sa svojim tirkiznim morem, maslinjacima i tradicionalnim selima, Krf je pravi izbor za opuštajući odmor. Posetite staru tvrđavu u gradu Krfu, šetajte živopisnim uličicama i probajte lokalne specijalitete.

Malta – Za ljubitelje sunca, mora i prelepih plaža, Malta je pravi raj. Ova ostrvska država u Sredozemnom moru nudi prelepe peščane plaže, tirkizno more i bogatu kulturnu baštinu. Posetite Valetu, prestonicu Malte, i istražite njene uske ulice i utvrđenja koja svedoče o burnoj prošlosti.

Antalija, Turska – Očaravajući Letnji Raj, biser turske rivijere, predstavlja jednu od najpopularnijih destinacija za odmor među putnicima iz Niša. Čarobna kombinacija prelepih plaža, bogate kulture i blistavog sunca čini je neodoljivom opcijom za letnji odmor. Let iz Niša traje manje od dva sata i pruža mogućnost da se iznenadite lepotama Turske i stvorite uspomene koje će trajati ceo život.

Istanbul, Turska – Istanbul je spoj Evrope i Azije, prepun bogate istorije i kulture. Posetite Aja Sofiju, Plavu džamiju i Topkapi palatu kako biste se upoznali sa bogatstvom osmanske istorije. Šetnja kroz čuveni Grand Bazar pružiće vam mogućnost da kupite lokalne suvenire, začine i tkanine.

Stokholm, Švedska – Za one koji vole skandinavski šarm, Stokholm je savršen izbor. Grad se prostire na 14 ostrva, povezanih mostovima, i poznat je po svom modernom dizajnu, kulturnoj sceni i prelepim prirodnim pejzažima. Posetite Stari grad Gamla Stan, šetajte duž obale jezera Mälaren i uživajte u švedskoj kuhinji.

Basel, je grad u severnoj Švajcarskoj. Nalazi se na reci Rajni, na granici sa Francuskom i Nemačkom. Bazel je četvrti po veličini grad u Švajcarskoj, posle Ciriha, Ženeve i Lozane. Bazel je prelep grad sa bogatom istorijom i kulturom. Grad je dom brojnih znamenitosti, uključujući stari grad, crkvu Münster, Kunstmuseum Basel i Muzej Jean Tinguely. Bazel je takođe popularna turistička destinacija

Monastir je grad u Tunisu, na obali Sredozemnog mora. Nalazi se oko 200 kilometara južno od glavnog grada Tunisa. Danas je Monastir popularna turistička destinacija. Grad je dom brojnih istorijskih znamenitosti, uključujući ribarsku luku, Ribat Monastir, mauzolej Habiba Bourguibe, prvog predsednika Tunisa, i Univerzitet Monastir.

Tivat je grad u Crnoj Gori, na obali Bokokotorskog zaliva. Nalazi se na poluostrvu Vrmac, oko 10 kilometara od Kotora. Tivat je jedan od najpopularnijih turističkih destinacija u Crnoj Gori. Tivat je danas moderni grad sa razvijenom turističkom infrastrukturom. Grad ima nekoliko plaža, marina, restorana, hotela i noćnih klubova. Tivat je takođe dom nekoliko istorijskih znamenitosti, uključujući crkvu Svetog Spasa, crkvu Svete Bogorodice od Ljeske i manastir Savina.

Memmingen je osnovan u 13. veku i bio je važan trgovački centar u srednjem veku. Grad je bio poznat po svojim sajmovima i tržištima, a bio je i važna stanica na Putu svile. Memmingen je dom brojnih istorijskih znamenitosti, uključujući stari grad, crkvu Svetog Martina i gradski zid. Grad je takođe poznat po svom muzeju istorije i muzeju igračaka.

Ljubljana je jedan od najstarijih gradova u Sloveniji. Nastao je u 1. veku pre nove ere kao rimski grad Emona. Ljubljana je grad sa bogatom istorijom i kulturom. Grad je dom brojnih istorijskih znamenitosti, uključujući Ljubljanski grad, Tromostovje, Prešernov trg i Narodni muzej Slovenije. Ljubljana je takođe poznata po svojoj živahnoj kulturnoj sceni. U gradu se nalazi više pozorišta, muzeja, galerija i umetničkih škola.

Atina, prestonica Grčke. Na ovoj fascinantnoj destinacija ćete osetiti duh antičke ali I moderne Grčke. Drevna istorija Grčke civilizacije će vas sačekati naAkropolju, čuvenom istorijskom spomeniku, dok će vas Parthenon, hram posvećen boginji Ateni, ostaviti bez daha svojom arhitekturom. Takodje možete da uživate u tradicionalnim grčkim jelima kao I da prošetate ulicama Plake, starim kvartom Atine.

Beograd je glavni i najveći grad Srbije. Nalazi se na ušću reka Save i Dunava, na granici Centralne i Jugoistočne Evrope. Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Nastao je u 7. veku pre nove ere kao naselje Kelta. Beograd je grad sa bogatom istorijom i kulturom. Grad je dom brojnih istorijskih znamenitosti, uključujući Kalemegdan, Stari grad, Sabornu crkvu i Hram Svetog Save. Beograd je takođe poznat po svojoj živahnoj kulturnoj sceni.

Hurgada je grad u Egiptu, na obali Crvenog mora. Nalazi se oko 400 kilometara južno od Kaira. Hurgada je popularna turistička destinacija, poznata po svojim dugačkim peščanim plažama, kristalno čistom moru i bogatom podvodnom svetu.

Grad je podeljen na dve zone: stari grad i novu Hurgadu. Stari grad je manji i tradicionalniji, dok je nova Hurgada moderna turistička zona sa hotelima, restoranima, barovima i diskotekama.

Frankfurt je grad u Nemačkoj, na reci Majni. Po veličini je peti grad u Nemačkoj i najveći grad u saveznoj pokrajini Hesen. Frankfurt je važan finansijski i poslovni centar u Evropi. Grad je dom Evropske centralne banke i Frankfurtske berze.

Frankfurt je osnovan u 1. veku pre nove ere kao rimski grad. U srednjem veku je bio pod vlašću Svetog Rimskog Carstva. U 19. veku je postao jedan od najvažnijih gradova u Evropi.

Frankfurt je grad sa bogatom istorijom i kulturom. Grad je dom brojnih istorijskih znamenitosti, uključujući stari grad, katedralu, Goetheov muzej i Römer. Frankfurt je takođe poznat po svojoj živahnoj kulturnoj sceni. U gradu se nalazi više pozorišta, muzeja, galerija i umetničkih škola.

Frankfurt je popularna turistička destinacija. Grad je poznat po svojoj lepoti, istoriji i kulturi.

Keln je dom svetski poznatog karnevala, šestodnevnog festivala veselja koji se održava svake godine u februaru. Takođe dom najveće katedrale na svetu, Kelnske katedrale.

Keln je glavno središte za nemačku medijsku industriju, sa nekoliko velikih televizijskih i radio stanica na bazi u gradu kao i popularna turistička destinacija, sa preko 7 miliona posetilaca svake godine.

Kao što možete videti, Niš vam nudi mogućnost da se otisnete na nezaboravne avanture širom Evrope I dalje do najlepših delova sveta. Sve što je potrebno je da spakujete kofere i krenete na sledeću nezaboravnu avanturu sa aerodroma Konstantin Veliki a ukoliko Vam je potrebno da se odmorite pre ili nakon putovanja, kratko odsedanje u nekim od obližnjih apartmana je uvek dobra opcija.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn